• NewOrigin
  • Z & S Care Belina s.r.o.

    IČ: 07526440 / DIČ: CZ07526440 Turgeněvova 985/7, 618 00 Brno
  • ist leer
    0.00 Kč
Zdrava Belina -  internetový obchod
 Nákupní košík
ist leer
0.00 Kč
 
5/5

Výroba mýdla Belina

  • hinzugefügt: 13.04.2020

Jakým způsobem se vyrábí Aleppské mýdlo značky Belina?

Aleppské mýdlo, jako první pevné na světě, se vyrábí již mnoho staletí stejnými tradičními postupy a to od konce listopadu do konce března.

Firma Belina vyrábí toto přírodní mýdlo bez syntetických či konzervačních látek, výhradně z olivového a vavřínového oleje s ohledem na zachování tradičních receptur. Jeho skvělé účinky na pokožku i vlasy jsou známé celosvětově.

Chráněné zeměpisné označení Aleppského mýdla

Aleppské mýdlo podléhá ochraně zeměpisného označení dle syrského zákona č. 8 oddíl 2 ze dne 6.3.2007. Vyhláška s logem a zeměpisným označením byla zveřejněna pod č.9134 dne 5.10.2011.

Ochrana zeměpisného označení znamená, že je chráněn název a místo výroby. Jakékoliv mýdlo nesoucí název „Aleppo Soap“ musí být vyrobené v Aleppu nebo mít povolení od řemeslnické komory v Aleppu. Jestliže tomu tak není, musí výrobci mýdel v Sýrii nazývat svůj produkt „Ghar Soap“ neboli vavřínové mýdlo.

Před začátkem války v Sýrii jsme mýdlo vyráběli v Aleppu, poté jsme se přesunuli do Turecka. Naše firma ale stále chrání tradiční postup a recept mistrů výroby mýdla v Aleppu. Mýdlo vyrábíme dle receptů našichpředků. Výrobu mýdla označujeme „receptem“, protože se domníváme, že mistři mýdla ho skutečně „vaří“ jako ti nejlepší kuchařští mistři orientu.

V naší továrně dochází k vaření, lití a sušení mýdlové pasty. Jedná se o nezbytné kroky pro tradiční výrobu pevného mýdla. V továrně je také velký skladovací prostor určený ke schnutí a čištění mýdla po dobu minimálně 9 měsíců. Tradiční pevné Aleppské mýdlo je poté ručně řezané a razítkované speciální pečetí, kterých existuje jen několik.

Naše firma vyrábí také voňavá mýdla. Tato mýdla lze upravit (přidáním přísady) a lisovat tak, aby voněla různými vůněmi. Vůní máme na výběr několik a všechny jsou výhradně přírodní.

Jednotlivé fáze výroby mýdla

V různých fázích výroby se přísně dodržují tradiční metody v souladu s recepty našich předků. To se poté odráží v jejich kvalitě.

    1.FÁZE :

  • Výroba od konce listopadu do konce března se již mnohá staletí řídí stejným procesem. Proces zmýdelnění začíná zahřáním vody a hydroxidu sodného na specifickou teplotu ve velkém kotli. Poté se přidá olivový olej, který se udržuje při vysoké teplotě po dobu 12 hodin, a nechá se odstát. Hmotu zahříváme destilací v páře, abychom lépe kontrovali teplotu a zaručili, aby olej neztratil své prospěšné vlastnosti.

  • 2.FÁZE :

  • Následující den obsah zahřejeme a za stálého míchání přidáváme filtrovaný vavřínový olej.

  • 3.FÁZE :

  • Výsledná mýdlová hmota se několikrát propláchne slanou vodou, aby došlo k odstranění jakýchkoliv nežádoucích látek. Chlorid sodný obsažený v mýdlu pochází právě z této fáze. Voda se poté odstraní z kotle a je recyklována. Přirozenou chemickou reakcí mezi oleji a hydroxidem sodným poté dojde k transformaci oleje na mýdlovou molekulu.

  • 4.FÁZE :

  • Mýdlová pasta se poté rozprostře a vyhladí na povrchu. Jakmile ztuhne, ručně se nakrájí na jednotlivé bloky mýdla. Každé mýdlo je pak ručně ražené naší pečetí značky Belina.

  • 5.FÁZE :

  • Mýdla se postupně zvedají na palety a rozdělují dle obsaženého množství vavřínového oleje. Poté se umístí do větraných sklepů bez slunečního svitu. Zde začíná doba sušení, která trvá minimálně 9 měsíců. Během této doby mýdla oxidují a na povrchu se tvoří žlutohnědá barva. Nicméně po rozkrojení má jejich vnitřek nádhernou olivově zelenou barvu.

  • 6.FÁZE :

  • Po uplynutí doby sušení se mýdla vyčistí, zabalí do fólie, vloží do krabic a naloží na palety. Mýdla jsou tak připravená k odeslání.

    Derzeit gibt es kein Kommentar vorhanden

    Kommentar hinzufügen
     
    Diese Seite benutzt Cookies, damit wir Dienstleistungen erbringen. Durch die Nutzung unserer Dienstleistungen erklären Sie sich mit der Verwendung von Cookies einverstanden. Mehr Informationen finden Sie hier.