CO JE HUMMUS? je to klasický pokrm z Blízkého východu a Středomoří vyrobený především z cizrny, tahini (mletá sezamová pasta), citronové šťávy, česneku a soli. Různé země přidávají své vlastní základní ingredience, jako je mletý kmín. A samozřejmě, když v dnešní době hledáte hummus v každém obchodě s potravinami, existuje asi milion variant, které si můžete koupit. Dá se podávat teplý i studený,
S čím jíst hummus ?
jako dip nebo jako pomazánka a hlavně je vyloženě lahodný.
JAK UDĚLAT KLASICKÝ HUMMUS cizrnu, kterou propláchneme a scedíme a přidáme rovnou do hummusu. Tahini: Protože tato složka je pravděpodobně nejvýraznější chutí v hummusu. Česnek: Tento recept vyžaduje dva stroužky, ale pokud chcete více česnekové chuti, klidně to zdvojnásobte. Citronová šťáva: Čerstvá, prosím! Mletý kmín: Absolutně miluji přidanou chuť nějakého kmínu v hummusu. Olivový olej: Část zapracujeme do samotného hummusu a poté navrch ještě pokapeme pro podávání. Sůl: Vždy používám jemnou mořskou sůl. Studená voda: Toto je další složka, která mění hru, pokud jde o texturu vašeho hummusu. Pokud je příliš hustá a nevyhlazuje, stačí přidat trochu vody.
JAK VYRÁBIT HUMMUS: Chcete-li připravit tento recept na hummus, jednoduše: Prvních sedm ingrediencí rozmixujte v kuchyňském robotu do hladka. Tahini, studená voda, olivový olej, kmín, sůl, česnek a citron. Přidejte cizrnu. Jedna plechovka, opláchnutá v teplé vodě a scezená. Pyré po dobu 3-4 minut, nebo do hladka. Jo, zapni ten kuchyňský robot! Pokračujte a pokračujte, dokud nebude hummus hezky hladký, jednou nebo dvakrát se zastavte, abyste seškrábali strany dolů. Pokud se vám hummus zdá příliš hustý, přidejte také další polévkovou lžíci nebo dvě vody. Ochutnejte a okořeňte. Dejte hummusu chuť a v případě potřeby přidejte další sůl, kmín a/nebo citronovou šťávu. Ozdobte a podávejte. Přendejte do servírovací mísy, přidejte libovolnou polevu a užívejte si!!